På Eldtomta gör vi vår egen mat. Menyn varierar efter årstiderna och vi har alltid en veckans rätt, som uppdateras i våra sociala medier. Hos oss hittar du alltid vegetariska, laktos- och glutenfria alternativ.
På vår barnmeny finns: Pannkakor med grädde och hemmagjord sylt 75:- Lokala köttbullar med pasta 90:-
MAT
Viltskavsgryta
169:-
På svenskt kött, med smashed potatis, rårörda lingon, svartvinbärsgelé & sidosallad
Lokala köttbullar
159:-
På gräsbetes kött från våra grannar på Kagghamra Säteri. Med smashed potatis, brunsås, rårörda lingon och pressgurka.
Bakad potatis
169:-
Med vår skagenröra och sidosallad
Svamppasta
159:-
Med blandad svamp, vitt vin, timjan, grädde och grana padano
SALLADER & SMÖRREBRÖD
Caesarsallad
159:-
Med kyckling & bacon
Smörrebröd
110:-
Med kallrökt lax på hembakt kavring
Caesarsallad
165:-
Med räkor
Chèvreostsallad
149:-
Med sötpotatis, rödbetor, grönsaker & valnötter
Bröd
Räkmacka
159:-
Eldtomtas populära räkmacka på rågsiktsbröd från Surådeg
Grillad levain
139:-
- Med chèvre, honung, ruccola och tomat. Bröd från Surådeg. Serveras med sallad. - Med cheddarost och rökt skinka från Nibble Gård. Bröd från Surådeg. Serveras med sallad.
Leverantörer
Allt vårt kaffe är gott, ekologiskt kaffe rostat på Münchenbryggeriet från Karma Coffee
Vår köttfärs kommer från granngården Kagghamra Säteri med Herefordkor på naturbete, ekologiskt certifierat
Våra viner kommer från Pompette Vinhandel och är hantverksmässigt gjorda och uppdateras löpande
Vår öl kommer från hantverksbryggerier i närheten från Nils Oscar Bryggeri och Gamla Enskede Bryggeri
Vi bakar med ekologiskt mjöl från Skåne-Möllan
Det bröd som vi inte bakar själva kommer från lokala SurÅDeg