MENY

På Eldtomta gör vi vår egen mat. Menyn varierar efter årstiderna och vi har alltid en veckans rätt, som uppdateras i våra sociala medier. Hos oss hittar du alltid vegetariska, laktos- och glutenfria alternativ.

På vår barnmeny finns:
Pannkakor med grädde och hemmagjord sylt 75:-
Lokala köttbullar med pasta 90:-

MAT

  • Viltskavsgryta
    169:-

    På svenskt kött, med smashed potatis, rårörda lingon, svartvinbärsgelé & sidosallad

  •  Lokala köttbullar
    159:-

    På gräsbetes kött från våra grannar på Kagghamra Säteri. Med smashed potatis, brunsås, rårörda lingon och pressgurka. 

  • Bakad potatis 
    169:-

    Med vår skagenröra och sidosallad

  • Svamppasta
    159:-

    Med blandad svamp, vitt vin, timjan, grädde och grana padano 

SALLADER & SMÖRREBRÖD

  • Caesarsallad
    159:-

    Med kyckling & bacon

  • Smörrebröd
    110:-

    Med kallrökt lax på hembakt kavring 

  • Caesarsallad
    165:-

    Med räkor 

  • Chèvreostsallad 
    149:-

    Med sötpotatis, rödbetor, grönsaker & valnötter

Bröd

  • Räkmacka 
    159:-

    Eldtomtas populära räkmacka på rågsiktsbröd från Surådeg

  • Grillad levain
    139:-

    - Med chèvre, honung, ruccola och tomat. Bröd från Surådeg. Serveras med sallad. 
    - Med cheddarost och rökt skinka från Nibble Gård. Bröd från Surådeg. Serveras med sallad.  


Leverantörer

  • Allt vårt kaffe är gott, ekologiskt kaffe rostat på Münchenbryggeriet från Karma Coffee
  • Vår köttfärs kommer från granngården Kagghamra Säteri med Herefordkor på naturbete, ekologiskt certifierat 
  • Våra viner kommer från Pompette Vinhandel och är hantverksmässigt gjorda och uppdateras löpande
  • Vår öl kommer från hantverksbryggerier i närheten från Nils Oscar Bryggeri och Gamla Enskede Bryggeri
  • Vi bakar med ekologiskt mjöl från Skåne-Möllan
  • Det bröd som vi inte bakar själva kommer från lokala SurÅDeg